Myslíte, že cesta kokosového orechu je krátka? Mýlite sa!

Vložil/a Matej Majerský dňa 16.06.2019

V dnešnej dobe, kedy čelíme ťažkostiam s veľkým množstvom odpadu, ľudstvo zistilo, že veci na jednorazové použitie nás môžu potopiť veľmi rýchlo. Organické zvyšky nie sú ale výnimkou, tie bývajú odsúdené zas na spaľovňu, čo je ďalším producentom znečistenia prostredia. Avšak, ešte že sa na tomto svete našlo zopár ľudí, ktorým napadla jedna skvelá vec a to je vyrábať zo zvyškov kokosových orechov misky.

Milióny kokosov totižto stratí svoje opodstatnenie, keď sa z nich vyťaží všetko potrebné pre potravinársky priemysel. Stane sa to vtedy, keď nám už nemôže dať ani kokosovú vodu, olej či svoju dužinu. Ostanú z nich len ich holé schránky.

Ako kokosovú misku môžeme využiť?

Po obrúsení orecha nadobudne miska použitia širokého spektra. Môžete ju použiť na oriešky, sušené ovocie, studené kaše alebo len ako dekoračný prvok. Misky sa tešia rôznym vzorom, ktoré ich robia ešte zaujímavejšími. Dokonca si k nej môžete zadovážiť aj lyžicu a vidličku, a to vám vravím, že je skvelý zážitok jesť aj s kokosovým príborom!

Vydrží?

Miska vám bude vždy vďačným pomocníkom. Ich životnosť nie je krátka, jediná služba, ktorú jej treba preukazovať, je pravidelné premazávanie kokosovým olejom, aby sa nevysušovala a nepraskala. Tak isto je nevyhnutné opomenúť, že do misky nesmú ísť horúce jedlá, pretože by mohla prasknúť kvôli vysokej teplote.

A určite vám bude kokosová miska nerobiť len radosť používaním, ale aj svojimi rôznymi vzormi, ktoré dnešný trh ponúka.

Priložené obrázky
Autor: Mária Jánošíková
Autor: Mária Jánošíková
Kokosová lyžička
Autor: Mária Jánošíková
Myslíte, že cesta kokosového orechu je krátka? Mýlite sa!

Autor: Mária Jánošíková
Kokosová lyžička
Autor: Mária Jánošíková
Myslíte, že cesta kokosového orechu je krátka? Mýlite sa!