Mať prístup k lokálnym potravinám - či už si vypestovať, chovať hydinu, vymeniť potraviny so susedom alebo kupovať od overených predajcov na trhu - prispieva k zodpovednejšiemu a šetrnejšiemu správaniu. Potraviny neprecestujú stovky či tisícky kilometrov, aby sa dostali k nám na tanier, čím pomáhame znižovať uhlíkovú stopu.
Lokálne raňajky na našom tanieri
Vlastná záhrada či chov hydiny boli kedysi bežnou skutočnosťou. Dnes, najmä v mestách, sú skôr raritou. Ak máte doma záhradu, v nej sliepky, čo produkujú na stôl raňajky alebo aspoň dobrého suseda, čo sa rád podelí, máte šťastie. Viete, čo máte na tanieri a navyše, je to lokálne.
Od kurína až domov. Autor: Eliáš Kajan
29. október 2023 - 17:46
Meno autora/autorov:
Eliáš Kajan
Veková skupina:
11-14
Vek autora/autorov:
13
Škola:
ZŠ K. Kuffnera Sládkovičovo
Vysvetlenie prepojenia medzi témou videa a označeným cieľom (cieľmi) Agendy 2030: