Lokálne raňajky na našom tanieri

Vlastná záhrada či chov hydiny boli kedysi bežnou skutočnosťou. Dnes, najmä v mestách, sú skôr raritou. Ak máte doma záhradu, v nej sliepky, čo produkujú na stôl raňajky alebo aspoň dobrého suseda, čo sa rád podelí, máte šťastie. Viete, čo máte na tanieri a navyše, je to lokálne.

Od kurína až domov. Autor: Eliáš Kajan
Meno autora/autorov: 
Eliáš Kajan
Veková skupina: 
11-14
Vek autora/autorov: 
13
Škola: 
ZŠ K. Kuffnera Sládkovičovo
Vysvetlenie prepojenia medzi témou videa a označeným cieľom (cieľmi) Agendy 2030: 

Mať prístup k lokálnym potravinám - či už si vypestovať, chovať hydinu, vymeniť potraviny so susedom alebo kupovať od overených predajcov na trhu - prispieva k zodpovednejšiemu a šetrnejšiemu správaniu. Potraviny neprecestujú stovky či tisícky kilometrov, aby sa dostali k nám na tanier, čím pomáhame znižovať uhlíkovú stopu.