Chutí lepšie

Čitajte tiež

Čaj je okrem vody najrozšírenejším nápojom – každú sekundu sa na svete vypije 15 000 šálok. Na čajových plantážach však panujú často veľmi zlé pracovné podmienky. Aj drobní pestovatelia čaju naliehavo potrebujú podporu. Mnoho zberačiek a zberačov na čajových plantážach je od svojich zamestnávateľov silne závislých tak finančne, ako aj čo sa týka uspokojenia svojich základných životných potrieb, pretože väčšinou žijú na pozemkoch majiteľov plantáží. Veľkú ekologickú stopu navyše spôsobuje preprava čaju a jeho balenie do vrecúšok a obalov. Ako tento problém riešiť? Skúsme využiť to, čo nám dáva príroda priamo v našom okolí. Slovensko sa môže pýšiť kvalitou bylín, ktoré nám rastú často priamo pod oknom. Prečo to teda nevyužiť? Veď balené čaje boli ešte pred nedávnom pre Slovákov úplne cudzie. Skúsme si teda natrhať, nasušiť a naporciovať náš slovenský čaj. Len pozor na zber vzácnych chránených kvetov! 

Meno autora/autorov: 
Hanka Zubová
Vek autora/autorky: 
11