-
-
Pečenie chleba doma umožňuje ľuďom mať prístup k čerstvému a výživnému jedlu bez nutnosti závislosti od komerčných potravinových reťazcov.
-
Pečenie doma umožňuje kontrolu nad ingredienciami, čo môže viesť k zdravším a vyváženejším potravinám, čo má pozitívny vplyv na zdravie a kvalitu života.
-
Pečenie doma minimalizuje potravinový odpad a umožňuje preferovanie lokálnych a ekologicky pestovaných surovín, čo prispieva k zodpovednejšej spotrebe a udržateľnejšej výrobe potravín.
-
Pečenie doma znižuje potrebu prepravy a obalov, čo vedie k nižším emisiám skleníkových plynov a prispieva k ochrane klímy.
-
Chlieb náš každodenný
V dnešnom uponáhľanom svete je návrat k jednoduchším a prirodzenejším spôsobom života nevyhnutným krokom k zachovaniu nášho zdravia aj životného prostredia.
Aby sme si vychutnali čerstvý a chutný chlieb, stačí iba niekoľko ingrediencií: múka, voda, droždie, alebo kvások, zemiaky, rasca a soľ
Čitajte tiež
24. marec 2024 - 17:32
Meno autora/autorov:
Oliver Joaquim, Marián Marcinka, Anežka Blažeňáková
Veková skupina:
19-25
Vek autora/autorov:
18,20,25
Škola:
Spojená škola internátna Námestovo
Vysvetlenie prepojenia medzi témou videa a označeným cieľom (cieľmi) Agendy 2030: