Sú rôzne spôsoby, ako premýšľať o minimalizácii potravinových kilometrov. V newsletteri prinášame pohľad Ľudky, Petra a Mateja.
Ak si budeme dávať viac sezónnych, čerstvých potravin z blízkeho okolia a uprednostníme lokálneho výrobcu pred zahraničným reťazcom, poriešime tým 3 v 1 :)
VÝZVA č. 6 - Zjedené kilometre
„Odkiaľ sú moje raňajky, obed, večera či poobedňajšia pochúťka? Koľko kilometrov precestovali?“ Zamysleli ste sa niekedy nad tým?
Doprava spôsobuje 40 % znečistenia ovzdušia. Pri prevoze zeleniny a ovocia na veľké vzdialenosti sa často používajú rôzne chemikálie, aby prišli k nám, zákazníkom, „čerstvé“.
Ktoré je tvoje obľúbené jedlo? Odkiaľ pochádzajú suroviny, z ktorých sa pripravuje?
Prijmi ďalšiu výzvu: priprav svoje obľúbené jedlo tak, aby pricestovalo k tebe z čo najmenšej vzdialenosti. Nafoť/natoč a pozdieľaj.
Nezabudni označiť hashtagmi: #YREstayshome, #YREportujemdoma #YRESK a #zelenaskola
Príloha | Veľkosť |
---|---|
newsletter_5-_zjedene_kilometre.pdf | 9.16 MB |