Newsletter 6 - Zjedené kilometre

<p>Newletter č. 5 - Zjeden&eacute; kilometre</p>

Čitajte tiež

Vložil/a editor dňa 05.05.2020

Sú rôzne spôsoby, ako premýšľať o minimalizácii potravinových kilometrov. V newsletteri prinášame pohľad Ľudky, Petra a Mateja.

Ak si budeme dávať viac sezónnych, čerstvých potravin z blízkeho okolia a uprednostníme lokálneho výrobcu pred zahraničným reťazcom, poriešime tým 3 v 1 :)

VÝZVA č. 6 - Zjedené kilometre

„Odkiaľ sú moje raňajky, obed, večera či poobedňajšia pochúťka? Koľko kilometrov precestovali?“ Zamysleli ste sa niekedy nad tým?

Doprava spôsobuje 40 % znečistenia ovzdušia. Pri prevoze zeleniny a ovocia na veľké vzdialenosti sa často používajú rôzne chemikálie, aby prišli k nám, zákazníkom, „čerstvé“.

Ktoré je tvoje obľúbené jedlo? Odkiaľ pochádzajú suroviny, z ktorých sa pripravuje?

Prijmi ďalšiu výzvu: priprav svoje obľúbené jedlo tak, aby pricestovalo k tebe z čo najmenšej vzdialenosti. Nafoť/natoč a pozdieľaj.

Nezabudni označiť hashtagmi: #YREstayshome#YREportujemdoma #YRESK a #zelenaskola
 

PrílohaVeľkosť
newsletter_5-_zjedene_kilometre.pdf9.16 MB
Priložené obrázky
<p>Newletter č. 5 - Zjeden&eacute; kilometre</p>